ÄmSee Raatalampi goes to Saarenmaa part 1

ÄmSee Raatalampi goes to Saarenmaa part I 

Kevään 2018 odotetuin moottoripyöräreissu on nyt tässä varattavissa!
Mukaan mahtuu 44 nopeinta paikan varaajaa!

Ja niin kuin aina… Ethän varaa matkaa vain sitä peruaksesi?

Lähtö torstaina 24.5.2017 klo.6.00 Rautalammin paloaseman pihalta. Ajetaan Pieksämäen kautta Kangasniemelle ja sieltä Joutsaan ensimmäiselle tankkaus/kahvi/pissitauolle. (138km, n.1h45min)  Pysähdys 30min! Joutsasta ajetaan seuraavalle huoltopaikalle Mätsälän Shellille joka on myös 138km (1h 25min) jossa pidetään myös 30min tauko! Mäntsälästä ajammekin suorinta reittiä satamaan. matkaa n.70km
Satamassa LÄNSITERMINAALI 2, Tyynenmerenkatu 14 täytyy olla tuntia ennen laivan lähtöä.

(muista ottaa mukaan ainakin passi, vihreä kortti ja tulostettu rekisteriote ja vapaaehtoinen matkavakuutus). 

Star-laiva lähtee länsisatamasta torstaina 24.5. klo 13:30 kohti Tallinnaa ja lauttamatka kestää 2h. (jokainen hoitaa omat ruokailunsa)
Ketkä eivät lähde Rautalammilta ryhmän mukana vaan tulevat suoraan satamaan niin huolehtikaa että olette check-inin edessä olevalla aluella klo 12.00. Matkanjohtaja hakee kerralla kaikkien maihinnousukortit ja jakaa ne paikallaolijoille.
Tallinnassa olemme perillä 15.30 josta alkaa matka kohti Virtsua josta on n.puolen tunnin lautta (aikataulut) matka Saarenmaalle ja sieltä noin 75km:n matka hotelliimme Grand Rose Spa Hoteliin Arvioitu saapumisaika on siinä n. klo 20.00-20.30. Menomatkalla lautta lähtee 18:10. Paluulautta lähtee sunnuntaina 11.25 ja on mantereen puolella 11.52

Paluumatka Star laivalla sunnuntaina 27.5. Tallinnasta Helsinkiin laiva lähtee klo 16:30 eli Helsingissä ollaan 18.30 ja kotimatka alkaa.

Kuvia hotellista ja spa osastosta:

Grand Rose Spa Hotel lounge

Kuvia Deluxe ja standard-huoneista:

Spa-osastoa ja saunoja

Spa- ja saunakeskus sijaitsee Grand Rose SPA Hotellin pohjakerroksessa (0-kerros).
Avoinna joka päivä klo 8:00 – 22:00. Hotellin vieraille saunakeskus on ilmainen.
Spa- ja saunakeskuksessa on aulabaari, jossa on mahdollista nauttia erilaisia virvokkeita, virkistäviä cocktaileja ja välipaloja spa-nautintojen ohella.. SPA MENU


Aivan Saarenmaan länsikärjessä olevassa Vilsandin kansallispuistossa sijaitsee vuonna 1809 valmistunut majakka. Majakka on 37 metrin korkuinen, ja se näkyy 18 merimailin päähän. Majakkaan voi käydä ympäri vuoden tutustumassa ilman pääsymaksuja milloin tahansa.

Kuressaaren keskustassa on parikin hienoa kirkkoa, joista Pyhän Nikolain ortodoksikirkko (Lossi 8) on hyvä vierailukohde, kun kulkee sataman ja keskustan väliä. Se rakennettiin Katariina Suuren käskystä, ja tämä myöhäisklassinen kirkko valmistui vuonna 1790. Kirkon sisällä voi käydä ma-pe klo 10-16, la klo 16-19 ja su klo 9.30-13.


Kaupunginpuiston kohokohta on vallihautojen ympäröimä Piispanlinna. Se on kaunis suuri kompleksi, jossa toimii Saarenmaan museo ja jossa on paljon muutakin nähtävää.
Linna sai alkunsa 1200-luvulla, se rakennettiin valmiiksi 1300-luvulla ja entisöitiin 1900-luvun alussa ritarikunnan asuinhuoneistoksi. Linnake rakennettiin hallinnoimaan aluetta ja antamaan turvapaikka suurelle ihmismäärälle esimerkiksi sodan aikana. Linnan suosituimpia osia on Saarenmaan museo, jossa on muutama eri aikakausien historiaa valottava kiinteä näyttely. Uusin osa on vuosien 1950-1994 aikaa esittelevä osio, ja melko uusi on myös vuosien 1939-1949 ajasta kertova näyttely. Lisäksi museossa on luonto-osa, joka kertoo saaren ominaisuuksista, luonnosta ja eläimistä. Museo on avoinna ma-su klo 10-19


Kuressaarea sijaitsee noin 7 500 vuotta sitten pudonneiden meteoriitin kappaleiden synnyttämiä kraattereita. Meteoriitin on arvioitu menneen palasiksi 5-10 kilometrin korkeudessa. Palaset tekivät 9 kraatteria, joista suurin on 110 metriä leveä ja 22 metriä syvä. Tämä kraatteri on maailman muiden kraattereiden joukossa kahdeksanneksi suurin, ja kysymyksessä onkin Viron harvinaisin luonnonnähtävyys.

Standard-huoneita on varattavissa 14kpl

Standardihuoneet sijaitsevat ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Osa huoneista on hotellin historiallisessa osassa ja niissä on kodikkaat kattoikkunat.
Huoneita on yhdellä isolla sängyllä (DBL) ja kahdella erillisellä vuoteella (Twin), lisäksi on lisävuodemahdolisuus.
huone sis. WC, suihku, LCD-televisio, kaapelikanavat jääkaappi wifi/langaton internet hiustenkuivain aamutakit

Delux-huoneita on varattavissa 8kpl 

Hotellissa on 10 Rose Delux -huonetta, jotka on nimetty ruusulajikkeiden mukaan. DeLux -huoneet sijaitsevat hotellin kolmennessa kerroksessa.
huone sis. WC, avara kylpyhuone tai suihku, LCD-televisio, kaapelikanavat, jääkaappi, wifi/langaton internet, hiustenkuivain, aamutakit sekä spa-sandaalit lisäksi Delux-huoneilla on avara parveke.

Reissun kustannukset:

– Standard huoneessa yöpyminen 225€/hlö
– Superior huoneessa yöpyminen 265€/hlö
lisäksi tulee moottoripyörästä veloitus eli
– Moottoripyörä 55€ meno-paluu 

Hinta sis. menopaluu laivamatkan star-luokan paikoin, kolme yötä neljän tähden hotellissa, aamupalat joka aamulle, SPA:n vapaan käytön sekä aikaisemmin mainitut systeemit hotellihuoneissa sekä loistavaa matkaseuraa!

Moottoripyörille on varattu paikat hotellin vieressä olevasta Ajamaja-talon parkkihallista. Parkkihalli on vartioitu ja ilmainen Grand Rose Spa-hotellin asiakkaille. Parkkikortit saadaan hotellin respasta.

Ruokapaikkoja Saarenmaalla, Kuresaaressa:
Pritsumaja Grill & Bar
Ristorante La Perla
Kodulinna Lokaal
Kuresaare Kuursaal
Saarenmaan mylly eli Saaremaa Veski

– Sää: Estonian weather service: Saarenmaa

– Saapumisillan eli torstain ruokailu tapahtuu hotellin omassa ravintolassa ennakkoon valitusta ryhmäruoka menusta (menu toimitettu lähtijöiden sähköpostiin) Maksu ennakkoon ÄmSeen tilille 31.3. mennessä
– Perjantain illallinen vanhalla paloasemalla vain 150m hotellilta Pritsumaja Bar & Grillissä, varattu koko ravintolan yläkerta ÄmSee Raatalammin käyttöön. Ruokien tilaus Ala Carte-listalta paikan päältä. Pöytävaraukset klo 20.00
– Lauantain illallispaikkana toimii Italialaistyyppinen La Perla – ravintola n.300 m päässä hotellilta, pöytävaraus alkaa klo 18.00. Ala Carte, ruokien tilaus paikan päältä.

Maksutiedot:
ÄmSee Raatalampi ry
OP Rautalampi FI80 5389 0720 0442 88
Viestiin: Saarenmaa 2018 ja matkustajien nimet
Eräpäivä reissumaksulle: 31.3.2018 (mahdolliset ylimääräiset/maksamattomat huoneet perutaan 17.4)

Matkalle ilmoittautuessasi ilmoita samalla koko nimesi, syntymäaikasi ja moottoripyörän rekisterinumero.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Restentti 044-3557978 puheenjohtaja@amseeraatalampi.fi